май 28, 2024

Най-лесните начини за пестене на пари са тук!

Може да разделите месеца на дни, в които да пътувате с личния си автомобил, и дни, в които да пътувате с автобус. Доста бързо ще усетите укрепяване на личните ви финанси.
спестяване на пари

Има ли човек, който да не иска да спести определена сума на месец? Да спести пари е търсен ефект от разпределянето на месечния бюджет – всеки се надява в края му да успее да задели определена сума, която ще му дава сигурност за в бъдеще.


За съжаление, това не винаги е лесно начинание. Твърде често в ежедневието изникват непредвидени ситуации – повредата на автомобила, някой електроуред или извънредна нужда от медицинска помощ са само част от обстоятелствата, които биха могли сериозно да разклатят баланса на портфейла ви.

И за да сте подготвени за всякакви непредвидени ситуации, днес решихме да споделим с вас няколко идеи за това как най-лесно да държите спестяванията си в изправно състояние.

Ако сте книжен любител, посещавайте библиотеката

Любителите на литературата често купуват множество книги в месеца. Това е прекрасно занимание и изключително облагородяващо хоби, но би могло да ви излезе скъпо. Ето защо предлагаме една далеч по-евтина алтернатива, която по никакъв начин няма да се отрази на любовта ви към книгите. Регистрирайте се в кварталната библиотека и заемайте от там всички онези книги, които ви се иска да прочетете. Електронните варианти са също за предпочитане – в мрежата има хиляди безплатни книги, на които може да се насладите от екрана на електронния си четец.

Използвайте правилото за „24 часа“

Ако сте чували за „30-дневното правило“, което касае големи покупки, то сте наясно с принципа на действие – „24-часовото правило“ касае закупуването на малки предмети. Ако ви се прииска да се сдобиете с нещо дребно, изчакайте 24 часа, преди да го поръчате или закупите. Ако след денонощие все още сте убедени, че искате въпросния предмет и че той би ви свършил необходимата работа, то тогава го закупете. Целта на този подход е да се ограничи импулсивното пазаруване, което е присъщо за значително голям процент потребители.

Възползвайте се от обществения транспорт

Да имате личен автомобил определено е извънредно удобство, което, в днешно време, се е превърнало в необходимост. Понякога, обаче, наличието на кола сериозно се отразява на финансовото ви състояние – бихте могли да спестите не малка сума пари, ако понякога се ползвате от услугите на обществения транспорт. Може да разделите месеца на дни, в които да пътувате с личния си автомобил, и дни, в които да пътувате с автобус. Доста бързо ще усетите укрепяване на личните ви финанси.