май 28, 2024

Подходящи цветове за нашите кухни по поръчка тази година

Интериорните тенденции през годината, за наше щастие, са доста – имаме възможността да избираме измежду цяла плеяда от прекрасни решения за обзавеждането на дома, които да ни накарат да се почувстваме горди негови собственици. А що се отнася до кухнята, там изборът ни категорично се спира върху кухни по поръчка. В днешната статия ще разгледаме защо това е най-доброто решение за помещението, както и ще засегнем най-добрите и стилни цветови решения и комбинации за мебелите от тази любима на всички ни стая.

Кухни по поръчка – огледало на собствените ни вкусове и предпочитания

Излишно е да казваме, че всички кухни по поръчка се създават и изграждат спрямо собствените ни вкусове и предпочитания. Това ги прави брилянтно решение за постигането на интериора, който максимално отговаря на представите ни за красота и лукс – ние сме тези, които решават в какви цветове да бъде изградена кухнята, както и от какви материали да бъде направена.

Професионалните интериорни дизайнери, които ще се заемат с изпълнението и проекта на вашите кухни по поръчка, като тези от https://kuhnia.bg/кухни, ще вземат предвид редица архитектурни особености на стаята и помещението така, че да не се изгуби нито един сантиметър. Важно е мястото да бъде оползотворено максимално оптимално, за да се възползваме в максимална степен от него. Дали нашите кухни по поръчка ще бъдат прави, ъглови или П-образни, зависи както от наличното пространство, така и от свободното място. Стилът, в който ще бъдат издържани пък, се определя строго от нашия собствен вкус – класически, ретро, модерен.

Какви цветове да подберем за красивите ни кухни по поръчка?

Добрата новина е, че трудно бихме сгрешили, що се отнася до цветовете, които да подберем за кухнята. На който и от тях да заложим, положително няма да сгрешим – всичко опира до собствените ти естетически нагласи и вкусове.

За почитателите на светлите кухни бихме могли да кажем, че неутралните тонове никога няма да излязат от мода. Дали ще решите кухнята си в бяло, бежово, шампанско или крем – все няма да сбъркате. Бихте могли да залоците на бели гладки повърхности, независимо дали те ще са с матов или гланциран финиш, а можете и да заложите на светло дърво.

Любителите на тъмните багри също няма да бъдат пренебрегнати – спокойно бихте могли да заложите на тъмни окраски. Макар и нестандартна, идеята за черна кухня например изглежда наистина стилно и луксозно, особено ако е съчетана с подходящите аксесоари. Цветове в тъмните гами на зеленото, синьото и лилавото също изглеждат прекрасно – нека разбием стереотипа за студените цветове в дизайна. Те категорично имат място в него.

Не забравяйте да дадете воля и на въображението си, що се отнася до контрастите. Съчетанието между два или повече цветя със сигурност ще придаде много харизма и характер на кухнята ви. Класическа комбинация е да заложите на бяло в съчетание с някакъв друг цвят. Експериментирайте смело и ще се убедите и на практика, че това е наистина интересно и любопитно решение за вашия дом.

Цветовите комбинации могат да въздействат на цялостната концепция на вашите кухни по поръчка. Нека не забравяме, че дизайнът не опира само до модела и конструирането – външният вид под формата на добри цветови съчетания играе не по-малко важна роля. Подберете онези цветове, които ще ви носят спокойствие и вдъхновение – именно това са емоциите, които търсим да усещаме, докато сме вкъщи. Ако пък искате да подчертаете кулинарните си заложби, правилният вариант за вас е да изберете ярки и топли цветове като жълто, оранжево, червено – те доказано спомагат за възбуждането на апетита, правейки ги много подходящи цветове за интериора на кухнята.