юни 22, 2024

Кои са най-често използваните функции при спортните залози?

Кои са най-често използваните функции при спортните залози?

Светът на спортните залагания стана още по-цветен в последните няколко години, най-вече благодарение на нарастващата конкуренция в сектора. На пазара се появиха много нови компании, които се опитват да надскачат конкурентите си, предлагайки все повече атрактивни промоции и функционалности на своите клиенти. На сайта на Nostra Bet ще откриете абсолютно всичко, което трябва да знаете за лицензираните букмейкъри в България – от това кои въобще са имената на пазара до това какво предлага всяка една компания и какви са нейните предимства и недостатъци. В настоящата статия ще поставим акцент върху най-използваните функции при спортните залози – част от тях са ви добре познати, но за други вероятно ще чуете за първи път.

Само преди десетина години изглеждаше налудничаво да си мислим, че ще можем да правим залози в реално време – докато тече даден футболен мач или друго спортно събитие. Това бе труден процес във физическите пунктове, но с навлизането на букмейкърите в онлайн средата залозите на живо станаха детска играчка. Това вероятно е най-важната функционалност за всеки един букмейкър, тъй като залозите на живо дават изключителна възможност на играчите. Много опитни играчи предпочитат да залагат само на лайв залози, защото така имат пряк контрол над събитията, наблюдават ги, преценят по-добре рисковете и правят по-успешни залози. Тъкмо поради тази причина е много важно да изберете букмейкър, който е развил достатъчно добре лайв секцията си за залози.

Говорейки за залози на живо, трябва да обърнем внимание и на преките предавания. Водещите букмейкъри на пазара предлагат пряко излъчване на спортни събития, което позволява на залагащите да гледат събитието, на което залагат, в реално време. Освен това всяко едно събитие върви с детайлна статистика, която допълнително улеснява вашата игра. За някои спортни събития дори е предвиден коментар на живо, който можете да слушате и да придобиете по-ясна представа как се развива срещата, ако нямате възможност да я гледате. Това е особено добра функционалност, ако следите няколко събития по едно и също време. Преките предавания в букмейкърите са друга много важна функция, която ви носи само позитиви.

Когато говорим за спортни залози, то една от най-търсените функции е възможността да затваряте залозите си, или така нареченият „кеш аут“. Чрез тази функция вие можете да затворите даден залог по ваше усмотрение – ако например се притеснявате, че отборът, на който сте заложили, ще се пропука до края на срещата, то можете да затворите залога и да приберете моментната печалба, макар и да е по-ниска от крайната. Така ще избегнете много губещи залози, които ще ви се стоварят на главата, ако не ползвате кеш аут. Не подценявайте тази функция, защото ще ви спаси в много моменти.

Друга много популярна функция е така нареченият „бет билдър“, или създай залог. Някои букмейкъри дават възможност на играчите сами да си създават залог за дадено събитие, като можете да комбинирате няколко пазара от едно и също събитие в един фиш. Така значително можете да увеличите коефициента на вашия залог. Не забравяйте обаче, че колкото повече пазари добавяте, толкова повече се увеличава и рискът да загубите.

Някои букмейкъри предлагат е възможността да се възползвате от по-високи коефициенти за дадено събитие. Можете да срещнете тази функционалност като „летящи коефициенти“ или друго название. Тази функция също е широко търсена от играчите, защото им позволява да заложат на по-висок коефициент от стандартния за даден пазар. Това може да се приеме и като вид бонус от букмейкъра, който стимулира играчите да заложат на конкретно събитие, което обикновено привлича интереса на залагащите – голямо дерби или пък равностоен сблъсък.

Това са част от водещите на функции, които ще намерите сред букмейкърите на пазара. Ако искате да научите повече за функционалностите при спортните залози, можете да посетите сайта на Ностра Бет.