май 28, 2024

Колко време може да стои бебето в столче за кола

Колко време може да стои бебето в столче за кола

Столчето за кола е важна инвестиция, тъй като то гарантира безопасността на малките човечета по време на пътуване. Качествените продукти не са евтини, но винаги можете да закупите бебешко столче за кола изгодно на промоции. 

Колко дълго да оставите бебето в столче за кола

Единствените препоръки специалистите дават за детските кошници за новородени. До навършване на шестия си месец новородените не бива да стоят повече от 2 часа в кошница. Предлагат се допълнителни подложки, изравняващи чупката в столчето, което ви дава възможност да продължите по-дълго пътуването. Ако правите по-дълги преходи се препоръчва да правите почивки и да поставяте бебето в коша за новородено или в бебешко гнездо или порт-бебе, за да легне хоризонтално. 

При малките кърмачета се забелязват отклонения при правилното оформяне главата, което е причина столчетата и кошниците за кола да не се препоръчват за домашна употреба и при продължителни разходки. Когато детето заспи и се отпусне, желателно е то да бъде преместено на удобно за сън място. Когато се налага продължително пътуване, трябва да се спира по-често и да се правят почивки. 

Как да забавлявате дете в столче за кола

Няма нищо по-напрегнато и изнервящо от пътуване с автомобил и ревящо бебче в него. Затова предварително трябва да сте подготвени с достатъчно трикове и предмети за забавление. За да предотвратите криза в настроението, контактувайте с мъника, закачайте го, говорете му, усмихвайте се, изпейте му нещо, ако трябва. 

Вземете достатъчно залъгалки и бебешки играчки, ако съкровището ви е на няколко месеца. За по-големите дечица е хубаво да предвидите и някаква храна, която те обичат. За да създадете ред в хаоса, използвайте специалните органайзери, които се закачат на гърба на предната седалка. В тях можете да поставите много и различни детски игри и лакомства. Най-важният избор за спокойно и щастливо дете е столчето за кола на утвърдени марки, напомнят от онлайн магазина на Рая Тойс.

По кое време да тръгнете на път с бебе в колата

Най-добре да подготвите пътуването така, че да се възползвате от времето, когато малкото спи. Това е много важно особено в случаите, когато пътувате сама с него и няма на кого да разчитате за съдействие. Ако имате по-голямо и значително по-палаво и активно дете, използвайте часовете рано сутрин или късно вечер, когато има вероятност то да заспи бързо.