май 28, 2024

Няколко приложения които ще ви помогнат със зависимостта от смартфона

Google пусна нов инструмент за цифрово благосъстояние на Android, наречен Focus Mode. Функцията помага на потребителите временно да поставят на пауза приложенията си, така че да могат да се съсредоточат върху задачите, които са под ръка. Потребителите могат да изберат приложения, които смятат, че ги разсейват – като социални медии и игри – и ако се опитат да ги отворят, функцията Фокус режим ще напомня на потребителите, че приложението е поставено на пауза.

Според Google, Фокусният режим също ще заглуши известията на приложенията, докато човек не е готов да излезе от режим на цифрово благосъстояние.

Google също наскоро пусна на пазара Paper Phone , насочен към цифрово благополучие за потребителите. Приложението позволява на потребителите да избират какво да включват в определен ден, включително контакти, карти и т.н., и да ги отпечатват директно върху лист хартия.

Проучване за 2018 г. от екипа на Android установи, че мобилните устройства често създават усещане за навик и задължение, от което е трудно да се отдалечат, дори когато хората се стремят да намерят баланс в начина, по който общуват с технологиите.

Съответно през последните години те пуснаха редица цифрови функции за благосъстояние, за да се справят със зависимостта от смартфони. Ето няколко примера:

Unclock Clock

Функцията за цифрово благосъстояние е тапет на живо със заключен екран, който напомня на потребителите колко често са отключили смартфоните си за един ден. Функцията за безплатно изтегляне може да бъде намерена под Live Wallpapers в телефони с Android.

Post Box

Друг цифров експеримент за благополучие, той помага да се сведе до минимум разсейването на потребителите, като държи известия до време, което е подходящо за потребителя. Потребителите могат да избират колко често биха искали да бъдат получавани известия и когато пристигнат, те ще бъдат добре организирани.

Desert Island

Приложението помага на потребителите да намерят фокус, като им показва само основни приложения, които потребителите са избрали сами. След като потребителите избират приложенията, които смятат, че са от съществено значение за тях, сесията продължава 24 часа.

We Flip

Приложението дава възможност на потребителите на Android да се изключат от технологията като група, така че хората да прекарват известно време заедно. Потребителите трябва да изчакат да се присъедини определена група и след това да завъртят превключвателя заедно, за да започнат сесия. Ако някой от групата се отключи, сесията приключва, което позволява на потребителите да видят как са се справили.

Morph

Приложението позволява на потребителите да останат фокусирани, като адаптират телефона към нуждите на потребителя. Потребителите могат просто да изберат приложенията, които смятат, че са най-важни за тях във всеки режим и телефонът автоматично ще се адаптира, предоставяйки им правилните приложения в подходящия момент.