май 28, 2024

Какви елементи да включим при кухни по поръчка

Когато изберете кухни по поръчка, комбинациите са толкова, колкото бихте могли да създадете с въображението си.

Това е и основното преимущество, що се отнася до избора на този подход при интериорния дизайн. За разлика от готовите кухни по магазините, където се задоволявате с онова, което е вече създадено, то при поръчковите имате пълната свобода за това как да изглежда вашата бъдеща кухня. Имате контрол над всичко – и използваните материали, и цветовите решения, и всевъзможните видове елементи и орнаментика, които да включите в проекта си.

В днешния текст ви представяме някои елементи, които непременно да включите в дизайна на своите кухни по поръчка. Така си гарантирате модерност и че вашето помещение ще бъде в крак с тенденциите за дълго.

Включете витрини в дизайна на шкафовете си

Остъклените шкафове придават вкус и стил на вашата мебел. Изглеждат изключително красиво, ако зад стъклото подредите любимия си сервиз, буркани с подправки или пък инсталирате осветление. Независимо дали ще изберете чисти или матирани стъкла, то можете да бъдете сигурни, че с този акцент наистина ще направите кухнята си да изглежда изключително красиво.

Използвайте лавици, вместо шкафове

Ако сте от хората, които не обичат да струпват много вещи и сте ограничили посудата само до най-необходимите прибори, то тогава вероятно не са ви необходими много шкафове и чекмеджета, за да прибирате вещите си. В такива случаи бихте могли да заложите на лавици, вместо шкафове. Така, при всички случаи, ще придадете простор на помещението си. Лавиците пък бихте използвали за подредба на всевъзможни аксесоари и елементи – снимки, саксии с цветя, сувенири, кулинарни предмети.

Направете дръжките на чекмеджетата акцентни

Ако се чудите как да внесете акцент в кухнята си, но, същевременно, искате тя да е изчистена и в неутрални тонове, ето една идея. Бихте могли да се спрете на дръжки за шкафовете и чекмеджетата с по-екстравагантен и нестандартен дизайн. Златистите дръжки с орнаментика са особено подходящи – те ще придадат така желания стил и усещане за лукс, без да оставят впечатление за претъпкана кухня. Това е идеален начин да намерите баланса – никой не иска кухнята му да е твърде семпла, нито пък твърде помпозна.

Надяваме се, че сме били полезни с нашите съвети за това какви елементи да включите в кухнята си по поръчка, за да сте сигурни, че помещението ви ще бъде в крак с тенденциите.