юли 25, 2024

Няколко идеи за закуска, които ще заемат място в менюто ви

Дори и да сте почитател на здравословното хранене, никак не преди веднъж седмично да си подарявате една такава щедра закуска.
breakfast

Знаем за важността от първото хранене за деня. И, въпреки че мнозина от нас го пропускат по ред причини, днес решихме да припомним защо всъщност е толкова здравословно да се закусва, както и няколко идеи за сутрешно похапване, на които няма да устоите.


Хората, които щателно се грижат за здравето и фигурата си, закусват. Сутрешното хранене зарежда организма с така необходимата енергия за целия ден, регулира и забързва метаболизма, разрешава редица здравословни проблеми.

Пропускайки закуската, вие всъщност тренирате тялото си да натрупва калориите от последващите ястия по-късно през деня, за да си осигури по-дълготрайни запаси. Закусвайте сутрин и ще забележите как се чувствате осезаемо по-добре през целия ден, както и положителна промяна относно регулацията на теглото.

Ето какво да хапваме за закуска.

Закусете с яйца и си осигурете енергия

eggs for breakfast

Яйцата са чудесно сутрешно меню. Порция варени, бъркани или яйца на очи ще ви дадат прекрасен тласък за предстоящия ден и ще ви помогнат в това да сте в пъти по-концентрирани и пълни с енергия, за да изпълнявате задачите и задълженията си с лекота.

Комбинирайте ги със свежи зеленчуци. Какво по-хубаво от един вкусен омлет преди работа?

Фибрите в мюслито са най-добрият ви приятел

Ако сте почитател на здравословния начин на живот и спортувате активно, то тогава едва ли сутрешната закуска с мюсли или овесени ядки ви е непозната.

Купичка от тези храни, комбинирани с мляко, мед и канела например са истински вкусен и здравословен вариант за сутрешно хранене. Ако сте почитател на плодовете, бихте могли да добавите и банан или дребни горски плодове. Подгответе закуската си от предишната вечер – така, от една страна, ще се насладите на истинските й вкусови качества, а, от друга – ще спестите време сутринта за приготвянето й и ще имате няколко свободни минути в повече, за да й се насладите.

Препечени пълнозърнести филийки

whole grain bread

Фибрите в пълнозърнестия хляб правят чудеса с тялото ви. Подобряват метаболизма и храносмилането. Бихте могли да ги комбинирате с така полезното фъстъчено масло или с конфитюр. Тази закуска е засищаща и можете да бъдете сигурни, че няма да усетите глад чак до обедната почивка.

Позволете си изкушения през уикенда

Чарът в съботните и неделните сутрини се крие именно в закуските, които сме похапвали като деца при баба – пържени филийки, баница, палачинки. Всички те носят така характерния чар на домашния уют и събират семейството около масата. Дори и да сте почитател на здравословното хранене, никак не преди веднъж седмично да си подарявате една такава щедра закуска, която ще ви върне в детството и ще ви зареди с добро настроение през целия ден.