май 28, 2024

Какво е предимството на керамичните фасети

Едно от последните постижения на бързия напредък в стоматологичната индустрия са фасетите. Те са изключително достъпен и лесен метод за отстраняване на множество дефекти. Такива могат да бъдат изтрити ръбове на резците, неприятно разстояние между предните зъби, различни дефекти по повърхността на емайла, пожълтяване на зъбите, нарушена форма и размер.

От каквото и да страдате, трябва да сте наясно, че днес разполагате със супер ефективни методи за премахване на дефектите. Като всеки ценящ себе си човек, вероятно и вие полагате нужното внимание, за да изглеждате добре. Но един от видимите недостатъци са зъбите. По тази причина те са първото, за което трябва да се погрижите.

Естетичните възстановявания не са нито скъпи, нито сложни. Единството, което зависи от вас, е да предприемете първата крачка. От там нататък специалистите си знаят задачата. И след изключително кратък период от време ще се радвате на новото си аз.

Предимството на керамичното покритие

Керамични фасети от този тип притежават изключително фина конструкция. Нежният естествен вид гарантира незебележимостта им. Конструкцията се изгражда по ваш размер. За целта е необходимо да се използва точен отпечатък на зъбите ви. Абсолютно еднакво се възпроизвеждат спецификите и цветът на естествените. Това гарантира удобството на изработката.

Поставянето на фасетите се извършва с помощта на специално лепило, което ви позволява да се наслаждавате на храната и ежедневния си начин на живот, както до сега. Този метод за корекция е много подходящ за леки подобрения на видимите несъвършенства. Това ви спестява използването на коронки.

Безопасност на процедурата

Преди да ви бъдат поставени фасети, ще се наложи зъбите да бъдат леко изпилени. Това е абсолютно безболезнена процедура, която засяга само повърхностния слой. Тя е необходима обаче за правилното поставяне на корективите.

По отношението на материалите, от които са изработени фасетите, биосъвместимостта е много голяма. Керамичната повърхност не пречи на венците. Тя също така не позволява задържането и образуването на плака. Те притежават сходни с емайла качества – отразяват светлината. Това ги прави да изглеждат напълно естествени.

Покритието на фасетите е много устойчиво и позволява да се използват безпроблемно, много дълго време. Неминуемо ще се наложи някаква поддръжка, но преди да се стигне до това, ще минат много години на удовлетворение.

Все пак ще трябва да внимавате. Не бива да стискате със зъби твърди предмети. Това може да наруши целостта и добрия вид на фасетите. Полагайте нужните грижи за перфектна устна хигиена и се гордейте с красивата си усмивка, с която лесно можете да се сдобиете в кабинетите за естетична стоматология.

Керамични фасети от доктор Софиен Риахи: https://sofienriahi.com/services/keramichni-faseti – 9 кратен носител на наградата „Усмивка на годината” – най-престижния стоматологичен конкурс.