май 28, 2024

Проблеми с потенцията при мъже

Проблеми с потенцията при мъже

Нормалната потентност се осигурява от хармоничната работа на целия организъм: не само тялото, но и психиката.

Съвременният ритъм на живот не е благоприятен за поддържане на идеално здраве. Бързата урбанизация, влошаването на околната среда, увеличаването на средната възраст на населението на нашата планета –  това може да прерасне в негативни фактори за здравето и да доведе редица проблеми с потенцията при мъже.

Винаги, обаче има решение

Простите правила за здравословен начин на живот ще помогнат на всеки за поддържането на нормална потентност!

Пребиваването на открито, редовната физическа активност (независимо дали става дума за отборни игри, колоездене или просто разходка с кучето), балансирана пълноценна диета с достатъчно протеин и фибри – това ще помогне за поддържането здравето на мъжете до дълбока старост.

1. Депресия и стрес

Умората и негативните емоции също са причини за импотентност при мъже над 40 г. Това е възрастта, когато трябва да намерите разумен баланс между кариера, деца и личен живот. И никак не е лесно…

Възможните причини за импотентност при мъжете в млада възраст са психологически. Дори един-единствен провал в интимен план, може да доведе до страх да не се повтори отново.

Депресията е друга причина за разстройство на потентността

Проблемите с ерекцията възникват, както на фона на самото депресивно състояние, така и поради употребата на антидепресанти.

✓ При предписване на антидепресанти лекарят винаги предупреждава за възможен симптом – намаляване на либидото.

След лечение потентността се възстановява напълно. Лечението при психотерапевт помага за преодоляване на депресията и възстановяване на потентността. Помощта в борбата със стреса може да бъде любимо нещо – работа или хоби. Физическата активност, разходките на чист въздух също допринасят за подобряване на благосъстоянието.

2. Болести на кръвоносните съдове и сърцето

Атеросклерозата е появата на атеросклеротични плаки в съдовете, което е свързано с възрастови промени в тялото, тютюнопушене и завишени нива холестерол в кръвта.

Атеросклерозата може също да причини влошаване на притока на кръв в пениса и да стане причина за намаляване на потентността.

✓ Причините за импотентност при мъже над 50 години са свързани по някакъв начин с атеросклерозата в 40% от случаите.

Предотвратяването на атеросклерозата ще помогне за предотвратяване на бъдещи проблеми с ерекцията. За да направите това, трябва да се придържате към здравословния живот, да спрете да пушите и да направите избор в полза на балансирана диета, както и да се подлагате на периодични прегледи при лекар.

3. Диабет

Нарушенията на потентността се срещат при диабетици 3 пъти по-често, отколкото при хора с нормални нива на захар в кръвта.

Това се дължи на факта, че при диабет се развиват негативни промени в кръвоносните съдове и кръвообращението се влошава. Диабетът е възможна причина за ранна импотентност.

Достатъчната физическа активност и редовните посещения при лекаря ще помогнат да се избегне еректилна дисфункция при това заболяване или да се идентифицира своевременно. В същото време лекарят предписва лечение и диета: тези мерки помагат за поддържане на нормални нива на захар в кръвта.

4. Артериална хипертония

Когато кръвното е високо това причинява лошо кръвообращение. Бавно, но постоянно се увеличават промените в съдовете, които причиняват нарушения на потентността.

Хапчетата за високо кръвно, също могат да влошат ерекцията. Този проблем обаче е лесен за отстраняване. Достатъчно е да се консултирате с лекар, който да предпише лекарства, без отрицателен ефект, върху „мъжката сила“. Такава е и камагра.

5. Пушенето

Пушенето провокира развитието на съдова атеросклероза.

Това може да доведе до нарушено кръвообращение и лоша ерекция.

✓ Лошият навик може да ви коства самочувствието, затова е най-добре да го спрете възможно най-скоро!

6. Заседнал начин на живот

Умерените упражнения подобряват общото състояние:

настроите се по положителен начин;

поддържайте добро настроение;

стимулирайте работата на сърдечната система.

Всичко това може да е с положителен ефект над потентността. Ето, защо е важно да се избягва физическото бездействие за предотвратяване на мъжката импотентност.

7. Възраст

Колкото по-възрастен е мъжът, толкова по-вероятно е появата на проблеми с потентността.

Това се дължи на намаляване нивото на мъжкия хормон тестостерон, развитие на съдова атеросклероза, намаляване еластичността на съдовата стена и други фактори. Средната или дори напреднала възраст, обаче не е причина за спиране на сексуалната активност.

✓ Хората, които са успели да спасят здравето си, имат всички шансове да не изпитат проблеми с потентността, дори на 80 години!

Цялостният подход към уелнес е спазване на правилата за здравословен начин на живот:

редовна възможна физическа активност;

здравословна храна;

без голям стрес;

позитивно отношение.

Всичко това може да допринесе за поддържане на добрата потентност.

Какво още може да се направи за подобряване на потентността?

Лекарства инхибитори на PDE – също могат да бъдат ефективен начин за решаване на проблеми с потентността.

В някои случаи максимум резултат може да се постигне при прием на препоръчаната от лекаря доза поне 30-60 минути преди полов акт. Лекарството действа при сексуална стимулация. Помага за възстановяване на мъжката сила и възстановяване на вярата в самите себе си.

При проблеми, във всеки случай, трябва да се направите консултация с лекар!