април 14, 2024

Витамини и минерали за предпазване от летните грипове

Витамини и минерали за предпазване от летните грипове

Не рядко, с настъпването на летния сезон, хората забравят за витамините, минералите, правилното хранене и дори възможностите да се разболеят. Както през останалите сезони, така и през този може да се случи неразположение, което да не ви позволи да си прекарате добре на почивката или дори да се насладите на хубавото време.

В тази статия ще ви помогнем да изберете витамините и минералите, които ще се отразят добре на организма ви. Ще бъде много по-здрав и ще може да се пребори по-лесно с евентуални настинки дори и те да се появят. Ако тази информация е полезна за вас, продължавайте да четете статията.

Защо да се спрем на витамин C?

Този витамин е един от най-важните, които трябва да се стремите да си набавяте всеки ден. Минералите и витамините от онлайн аптека 36.6 са на добри цени и лесно може да направите консултация със специалистите, ако имате нужда. Това е и един лесен начин да си набавите всичко необходимо за поддържане на организма ви само на “клик” разстояние.

Но защо е толкова важен витамин C? Той се справя отлично с подобряването на имунната ви система и ще ви предпази успешно от настинка и грип. Може да го приемате и чрез различни плодове и зеленчуци, затова е добре да консумирате повече цитрусови такива. Направете си вкусен фреш още сега и си набавете дневната доза от него.

Цинк през лятото?

За да може имунната ви система да е в добро състояние, е важно да се насочите към витамини, в които се съдържа цинк. Той ще ви помогне с производството на антитела и ще повиши устойчивостта на клетките в организма. Всичко това ще ви направи много по-защитени и ще може да си прекарате страхотно на лятната почивка.

Витамин B + E

Тези витамини са едни от най-разпространените и много често се приемат в комбинация с калций, желязо и магнезий. Витамините от група B се занимават с биохимичните реакции в имунната система и затова се препоръчват силно от личните лекари за защита от настинки. Може да го консумирате и избирайте пилешко месо, сьомга, риба тон, зелени зеленчуци и др. Колкото до витамин Е, той е мощен антиоксидант, който се занимава с борбата с инфекции в организма и е особено подходящ за приемане през цялата година. Храни като ядки, семена, спанак и други са наситени с него и може да ги добавяте в ежедневното си меню.

Не забравяйте, че здравословното хранене е един от най-важните фактори за създаване на собствена имунна бариера за всички видове неразположения, които лятото може да ви предложи. Винаги носете със себе си достатъчно количество вода, за да може да сте добре хидратирани.

Съветваме ви да се консултирате с личния си лекар, ако имате необичайни оплаквания, за да може да се насочите към конкретни витамини, които ще са най-подходящи за вашия случай. Изборът на доставчик за витамините и минералите също е от голямо значение, затова изберете лесния начин за пазаруване онлайн.

Избрахте ли вече мястото за лятната си почивка и чувствате ли се подготвени срещу всички видове летни неразположения?