юни 22, 2024

Инверторни климатици

Инверторни климатици

Инверторните климатици използват най-новата технология, за да охладят дома ви само когато имате нужда. Тази технология използва кондензатори, които разклащат климатиците, за да започнат процеса на охлаждане. В резултат на това инверторните климатици са много по-ефективни от стандартните климатици.

Енергийна ефективност

Енергийно ефективните инверторни климатици могат да стоплят или охладят стая само за няколко минути. Тяхната технология им помага да спестят пари от сметки за енергия и са по-тихи от другите климатични системи. Инверторната технология позволява на модулите автоматично да разпознават температурата в помещението и да се адаптират към нея. Те също имат функция за автоматично почистване, която почиства изпарителя, за да предотврати растежа на мухъл.

Инверторните климатици са по-ефективни, защото могат да управляват напрежението според нуждите. Обратно, конвенционалните едностъпални компресори или се включват или изключват при 100% мощност при достигане на температурата, или изобщо не работят.

Ефективността на енергийно ефективните инверторни климатици е едно от основните предимства на притежаването на такъв. Те са по-евтини за работа и спестяват до 60% от електроенергията, която обикновено бихте изразходвали за вашата климатична система. Това означава, че те ще се изплатят само след няколко години.

Тиха работа

По-тихите инверторни климатици са високоефективни и могат да работят безшумно в стая или търговско помещение. Те са идеални за тихи среди като радиостанции и звукозаписни студия. Те обаче могат да бъдат по-скъпи от сравнимите модели. Ако обмисляте да закупите такъв, вземете предвид следните фактори.

Първо, трябва да изберете правилния размер за вашата стая. Трябва да вземете предвид и компресора. Някои модули използват компресори с променлива скорост, което може да ви спести пари в дългосрочен план. Инверторните климатици са енергийно ефективни и използват половината от количеството електроенергия от неинверторните си събратя.

Инверторните климатици имат задвижвания с променлива честота, които модулират скоростта на компресора, за да намалят шума. Те ще поддържат комфортна температура от 35 градуса, докато работят безшумно. Освен това инверторните компресори са по-тихи от ротационните. Някои листове със спецификации на преносими климатици не включват нивата на шума.

По-дълъг живот

Ако търсите климатик с по-дълъг живот, може да помислите за инверторен климатик. Тези устройства са по-енергийно ефективни от стандартните климатици и обикновено издържат между 15 и 30 години. Разбира се, продължителността на живота ще зависи от вашето местоположение и колко суров е климатът във вашия район.

Инверторните климатици могат да работят с 50% по-ефективно от традиционните климатични системи, което означава, че ще ви спестят пари за електричество. Модерните инверторни климатици могат да издържат и от 15 до 20 години, което ги прави страхотна инвестиция за вашия дом. В допълнение, инверторните климатици са по-надеждни от конвенционалните климатици и много по-лесно се подменят части.

Друго предимство на инверторния климатик е неговата променлива консумация на електричество в зависимост от натоварването, върху което работи. Това означава, че те ще започнат силно и след това постепенно ще намалят мощността си с падането на стайната температура. Резултатът е по-бързо охлаждане. Обратно, нормалният климатик ще изключи компресора си след достигане на желаната температура, само за да го включи отново, ако падне с няколко градуса. Инверторният климатик динамично настройва своя компресор, за да поддържа постоянно желаната температура в помещението.

Рентабилен

Когато търсите по-ефективен начин да охладите дома си, инверторният климатик е чудесен избор. Тези модули използват усъвършенствана технология, за да използват само количеството охлаждаща мощност, което е необходимо в една стая. Вместо постоянно да пускат климатика, те се пускат в режим на охлаждане, когато усетят, че е достигната определена температура. Това спестява енергия и пари.

Тези инверторни климатици са идеални за тези, които имат по-малки домакинства или се опитват да пестят енергия. Те са с 30% до 40% по-ефективни от сплит системите и използват малка част от енергията. Климатиците Toshiba са едни от най-рентабилните модели в света и гарантирано отговарят на изискванията на програмата BEE. В зависимост от режима им на работа, те използват само един до пет вата мощност. Това ги прави идеални за цялото семейство.

Икономически ефективни инверторни климатици може да са малко по-скъпи от стандартните вътрешни тела, но ползите от по-високите SEER оценки надвишават допълнителните разходи. Освен това ще спестите значителна сума пари от сметката си за електроенергия.